Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

29 éves Amy Macdonald énekesnő

Szerző: Lukács Kata, starity.hu/ wikipedia.org – 2016-08-25 15:36:54

1987-ben született Amy Macdonald skót származású énekesnő. Miután 2000-ben meghallotta a Travis Turn című számát egy fesztiválon, önszorgalomból megtanult játszani édesapja gitárján, hogy a számot maga is elő tudja adni. Tizenöt évesen kezdett el nyilvános fellépéseket vállalni glasgow-i kocsmákban és kávézókban.

Hirdetés

Hirdetés

A NME magazin egyik hirdetésére – egy dalszövegírók kiírta pályázatra – beküldött egy bemutató lemezét, ami azonnal felkeltette Pete Wilkinson dalszövegíró figyelmét. Wilkinson és Amy Macdonald együtt készítettek el egy újabb bemutató lemezt, ami már több lemezkiadó céget is érdekelt. A szerződést 2007-ben írták alá a Vertigo Records vállalattal.

Skót származása ellenére hangját részben írnek írják le, hasonlítva a The Cranberries énekesnőjéhez. Kicsit fiúsnak vallja magát. Myspace-es blogjában kocsikat említ, és állítása szerint szereti a videojátékokat.

 2007-ben jelent meg első albuma This Is the Life címmel, amiből több mint 3 millió példányt adtak el világszerte.

 „This Is the Life” című debütáló albumát 2007-ben dobta piacra. A korong egy hét alatt az Egyesült Királyság 1. albuma lett.

 A negyedik, egyben legsikeresebb kislemeze, a címadó „This Is the Life” első helyen végzett öt európai országban.

 2011-ben, turnéra indult, és nem mindennapi hangszerelésben, egy több száz fős szimfonikus zenekarral is bemutatta az anyagot, amit többek között nálunk is halhatott a koronaliveban

 Megkapta a Legjobb nemzetközi új előadó díját

 2016 augusztusában, néhány hete hivatalos Facebook oldalán jelentette be az örömhírt, miszerint elkészült legújabb albumával. Az új nagylemez 2017 elején kerülhet a boltokba, címét azonban egyelőre nem árulta el az énekesnő.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó