Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

2400 épületet rongált meg a vihar

Szerző: Gábor János, – 2010-06-15 09:51:48

Csaknem 2300 lakóház és mintegy 100 önkormányzati tulajdonú épület sérült meg a hétfő délutáni viharban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője kedden. Pernyák Sándor tűzoltó ezredes elmondta: az eddigi bejelentések alapján 54 településen regisztráltak károkat Újfehértótól Balkányon és Nyírbátoron át Mátészalkáig, valamint Magosligetig. Mint mondta, összesen 94 ember ideiglenes elhelyezését kellett megoldani, mivel néhány épület lakhatatlanná vált. "Az elektromos hálózat tönkrement, jelenleg 33 településen nincsen áramszolgáltatás a megyében" - tette hozzá.



Az igazgató közlése szerint a borsodi egységekkel megerősített szabolcsi tűzoltók minden erővel azon vannak, hogy helyreállítsák az érintett településeken az áramszolgáltatást és az ivóvízellátást.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Uszka községben egy óra alatt 69 lakóház sérült meg az orkánerejű viharban - közölte a település polgármestere. Sértő-Radics István közleményében azt írta: jelenleg a károkat méri fel és szervezi a sürgős kárelhárítást. Mint írta, az egy óra leforgása alatt megrongálódott 69 lakóingatlanból hat súlyosan megsérült. Ezeknek a tetejének a jó része lerepült, a tűzfaluk berogyott. A 69 sérült ingatlanból 9 önkormányzati, a többi magántulajdon.

Gyümölcsfákat tépett ki vihar, az uborkaültetvényeket tönkretette, még a temetőben is ledöntötte a sírköveket, a kopjafákat a betonágyukból kitépte - írta a polgármester.

(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó