Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

202 éve született a Nestlé atyja

Szerző: Lukács Kata, nestle.hu – 2016-08-10 15:40:02

1814-ben született Henri Nestlé német üzletember, a Nestlé cég alapítója. Egy sikertörténet kezdődött a bébitápszer feltalálásával is – az emberiség létét így is lehet forradalmasítani.

Hirdetés 

Hirdetés

Gyógyszerésznek tanult évekig, majd saját vállalkozásba fogott: először ecetet, olajat és likőrt gyártott. 1860-ban feleségül vette egy jótékonykodásban élen járó orvos leányát, s bár gyermekük sosem született – vagy talán éppen azért –, közös és elsősorban nem üzleti ügyükké vált a mások utódaiért végzett munka.

Svájc leghíresebb patikusa korábban már különféle területeken bizonyított, vállalkozó kedvű férfi fáradozásait végül siker koronázta, s a Lactous Farina Nestlé nevű tápszer 1867-ben piacra került.

A Nestlé 1866-os alapítása után négy évtizedig a cég első és egyetlen terméke ez a tej- és gabonaalapú élelmiszer volt, mely a társadalom legsebezhetőbb tagjainak táplálkozását segítette – a csecsemőkét, a betegekét és az idősekét. Henri Nestlé nemzetközi hírnevét találmányának figyelemre méltó tulajdonságaival vívta ki.

Jóllehet 1874-re a vállalkozás már tekintélyes, 400 ezer frank nyereséget termelt, az élelmiszerpiacon elért fényes sikerek ellenére Nestlé a cégét a következő évben eladta üzlettársainak. A Nestlé-birodalom alapköveinek lerakója 1890-ben, 76 éves korában hunyt el.

Talán még maga az alapító atya sem hitte volna, hogy alig több mint 100 év múltán a Nestlé a világ egyik legjelentősebb vállalatává fejlődik. A filantróp cégalapító neve és a fészek szimbóluma (a nestlé szó jelentése sváb nyelvjárásban: kis fészek) garantálta – s azóta is garantálja – az alapos tudományos kutatás eredményeként készült termékek állandó minőségét.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Drágul az üzemanyag


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó