Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

2016-ban fut ki a kínai Titanic!

Szerző: Gábor János, – 2013-02-18 12:19:59

Megtette az előkészületeket egy kínai hajógyár a Titanic óceánjáró luxushajó másolatának elkészítésére, a megrendelő egy ausztrál milliárdos. A nankingi székhelyű állami vállalat, a Csinling szerint a hajó megépítéséhez három évre lesz szükségük. A megállapodást Clive Palmerrel, az ausztrál bányamágnással még tavaly kötötték a China Daily című, angol nyelvű kínai napilap szerint. A hatvanéves tapasztalattal és háromezer alkalmazottal rendelkező cég szóvivője elmondta, hogy a Titanic II. megalkotásához több, a világban élenjáró hajógyárat és tervező céget is meghívtak, így például a finn Deltamarint is.

Méretarányos modell már készült a világ leghíresebb hajójáról:



Az óceánjárót korszerű technológiával szerelik fel, a legújabb életmentő felszerelésekkel, távközlési berendezésekkel, modern navigációs rendszerrel látják el - tájékoztatott Li Ven-pao. A 270 méter hosszú és 53 méter magas hajó fedélzetének kilenc szintjén - csakúgy, mint az eredetin - 840 utasfülkét alakítanak ki, amelyek között természetesen lesznek első osztályú lakosztályok. Az óceánjárón sportlétesítmények, úszómedencék és könyvtárak is helyet kapnak.

A Titanic II. a tervek szerint 2016-ban fut majd ki első útjára, a mintaadó szerencsétlenül járt hajó eredeti útvonalán, Angliából Észak-Amerikába, a fedélzetén 900 fős személyzettel és 2400 utassal.

deluxe.hu
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó