Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

156 éve dupla esküvőn nősült a Budweiser sörgyáros

Szerző: Lukács Kata, ezenanapon.hu – 2017-03-07 11:00:05

1861-ben, a Budweiser gyártója és testvére dupla esküvőt tartottak. Egy német serfőző két lányát vették el.

Hirdetés 

Hirdetés

 
 
A német származású Adolphus Busch, Amerika legnagyobb sörbárója, a Budweiser gyártója és testvére Ulrich dupla esküvőt tartott, a bajor serfőző Anheuser két lányát vették feleségül. 18 évesen települt át Németországból az USA-ba Adolphus Busch, ahol  bátyjával családi hagyományként sörföző felszereléseket árusító boltot nyitottak apai örökségükből. 1861-ben a fívérek benősültek Anheuser, egy bajor sörfőzde tulajdonosának családjába. 
 
 
1876 volt az áttörés éve, amikor  Busch és a barátja, Carl Conrad egy új, amerikai-stílus-világos sört alkotottak. Egy olyan új pasztörizáló eljárást fejlesztettek ki, amely lehetővé tette, hogy a sört hűtés nélkül is el tudják szállítani az ország bármelyik pontjára, amivel óriási piacokat szereztek, és számottevően csökkentették az elosztási költségeket. A vállalat fejlesztői még arra is rájöttek, hogyan lehet a hűtést biztosítani a szállításhoz, és mai nyelven leginkább hűtőkocsi-szerű eszközt alkottak.
 
Pár év alatt Amerika legsikeresebb sörgyártó vállalatává tette a céget. Első fő termékük a világszerte ismert könnyű és édes Budweiser volt, Busch pedig szinte térítő-hadjáratot folytatott, hogy rábírja az amerikaiakat a sörivásra. A sörgyár, amely kisebb várossá fejlődött 110 épületével és 6000 munkásával, sorozatban nyerte a nemzetközi díjakat. 
 
 
Busch egyre növekvő vagyonát felhasználva kiterjesztette a vállalkozást a sörrel kapcsolatos olyan iparágakra is, mint az üveggyártás, a jéggyártás, a hűtés, illetve a vasúti szállítás. 75 éves korában halt meg és 50 millió dollárt hagyott örököseire, ami Missouri történetében a legnagyobb hitelesített magánvagyon.
 
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó