Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

14 perc vastaps a visszatérő Domingonak!

Szerző: Gábor János, – 2010-04-19 07:22:25

Másfél hónappal vastagbélrákműtétje után péntek este újra közönség előtt énekelt Placido Domingo spanyol operaénekes. A 69 éves sztártenor a milánói Scalában lépett fel, Verdi Simon Boccanegra című operájának (bariton) címszerepében; a betegségéből felépült világsztárt 14 percig tartó vastapssal köszöntötte a publikum a produkció végén.



"Nagyszerű, megindító este volt. Boldog voltam, hogy újra közönség elé léphetek" - mondta a háromórás előadás után a világsztár, akinek kedvét az sem tudta elrontani, hogy a La Scala közismerten kritikus közönségéből néhányan kifütyülték Daniel Barenboim dirigens teljesítményét.

Domingo vastagbeléből március 2-án New Yorkban távolítottak el egy rosszindulatú polipot, amelyet az énekes hanyagsága ellenére sikerült még időben eltávolítani.

A spanyol operacsillag elismerte, hogy hanyag módon évek óta halogatta a megelőzést szolgáló béltükrözést, és most másokat is a rákszűréseken való részvételre buzdít. A betegség fölött aratott győzelmet eddigi legnagyobb sikerének nevezte. Az énekes februárban, japán turnéja közben került orvoshoz erős fájdalmakkal.

Domingo a milánói operaházban a folyó évadban még hátralévő nyolc Simon Boccanegra-előadásból ötben lép fel; baritonénekesként (ugyanebben a szerepben) tavaly debütált a londoni Királyi Operaházban. Júniusban újra a londoni, majd júliusban a madridi operaházban énekli a ritka bariton szerepet, szeptemberben pedig Los Angelesben, Pablo Neruda chilei költő szerepében lép fel a Neruda postása című produkció világpremierjén; decemberre Bécsbe kötik szerződések.

(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó