Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

130 km/h - ennyivel megy a magyar cég elektromos autója

Szerző: Gábor János, – 2012-01-04 17:04:41

Akár 130 kilométer per órával is száguldozhat az E.ON elektromos autójának sofőrje, aki 110-120 kilométer tud megtenni egy töltéssel.

Nyolcszáz forintból száztíz kilométert képes megtenni az az elektromos autó, amit az E.ON tesztel. Az akkumulátorukat egyszerűen fel lehet tölteni, csak konnektor kell hozzá. Bécs és Budapest között több toltőpontot is létesítenek még az idén. Az autó alapára 10 millió forint – számolt be az m1 Híradója.



Hangja nincs, legfeljebb, ha aknafedélre hajtanak vele. Ereje azonban annál inkább. Ezzel az egy tonnás elektromos autóval akár 130 kilométer per órával is száguldozhat a sofőr. Persze ennek árát hatótávolságban mérik.

Budapestről Pécsre töltés nélkül nem lehet lejutni, az elméleti hatótávja az autónak 110-120 kilométer.  Ami attól is függ, hogy a sofőr hogyan nyomja a gázpedált. Ha lassabban haladnak, vagy többet fékeznek vele, tovább bírja az autó. Merthogy az akkumulátor lassítás közben is képes töltődni. Ha viszont lemerülne, ugyanúgy fel lehet tölteni, mint egy mobiltelefont. Hat órán belül újra menetkész a jármű. Ez a töltés legfeljebb 800 forintjába kerül a sofőrnek.



Októberben nyílt meg az első töltőpont az E.ON üzemeltetésében Magyarországon először Budapesten, az év első két hónapjában azonban a Bécs és Budapest közötti útvonalat is összekötjük ilyen töltőpontokkal a cél az, hogy ezt a távolságot kényelmesen meg lehessen tenni néhány turisztikai ponton megállni, várost nézni.

A közeljövőben pedig azt tervezik, hogy újabb töltőállomásokat építenek Budapest és a Balaton között.

hirado.hu
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó