Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

VIDEÓ: Lady Gaga \"halálra szekált\" rajongójának énekelt

Szerző: Vörös István, – 2011-09-27 15:38:43

"Az iskolai szekálás a lúzerek fegyvere!", hangzott Lady Gagától az iHeart Radio Fesztiválbéli fellépésén Las Vegasban, mely egyben az énekesnő műsorának egyik csúcspontja is volt. Hair című, szövegileg, zeneileg egyaránt fejbevágó számát ugyanis a múlt héten öngyilkosságba "szekált" 14 éves rajongójának ajánlotta.



A fiatal, homoszexuális Jamey Rodemeyer folyamatos zaklatásnak volt kitéve iskolájában szexuális identitása miatt. Hogy felemelje hangját sorstársai mellett, videóblogot indított, melyen az Amerikában bullying-nek nevezett zaklató, szekáló támadássorozat még drasztikusabban folytatódott. "Jamie egy idióta b*zi köcsög, meg kell halnia", "Nem érdekelne, ha meghalnál! Senkit sem érdekelne! Boldogabb lenne nélküled ez a világ, úgyhogy csináld csak!"; ilyen és ehhez hasonlatos üzeneteket kapott a kommentelőktől a kamasz, nem sokkal szeptember 19-i öngyilkossága előtt.



A fiú egy Lady Gaga-idézettel a Facebook oldalán távozott, és elköszönt kedvencétől is: "Viszlát Mother Monster! Köszönök mindent, amit tettél" - ezen sorok villantak fel Gaga legutóbbi fellépésén a kivetítőn, melyre a sztár könnyekkel küzdve irányította a közönség figyelmét.


Nézd meg a fellépést!

- A héten elvesztettünk egy "kis szörnyecskét", akinek szeretném ajánlani ezt a dalt, hiszen ha a kivetítőre néztek, ti is láthatjátok, milyen fiatal volt - vezette fel az önmegvalósítás indulójaként hangzó "Hair" című szerzeményt Gaga. - Jamiey, tudom, hogy fentről figyelsz bennünket, és azt is tudom, hogy nem egyszerű áldozat vagy, hanem egy lecke mindnyájunknak - folytatta. - Szóljon ez a dal érted!

Amint azt a Neon portál a hír kapcsán megírta, Lady Gaga az eset nyomán twitterén közölte, hogy Obama elnökhöz szeretne fordulni, és arról tárgyalna vele, hogy az iskolai zaklatást tekintsék hivatalosan is bűncselekménynek. Remélhetőleg erőfeszítéseit siker koronázza!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó