Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Veszélyes termékek a magyar polcokon

Szerző: Korsós Éva, – 2013-04-18 11:37:58

Az interneten megrendelhető veszélyes étrend-kiegészítőkre hívta fel a figyelmet az ÁNTSZ Facebook-oldalán.



Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat kifejti: a spanyol gyógyszerhatóság gyorsriasztásában arról értesítette magyar partnerét, hogy egyes, gyógyszernek nem minősülő készítmények forgalmazása alkalmas lehet a fogyasztók megtévesztésére. A készítmények ugyanis szibutramin, valamint metokarbamol, dexametazon és diclofenac gyógyszer-hatóanyagokat tartalmaznak, ezek azonban nem szerepelnek a készítmények címkéjén és tájékoztatójukban.

Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet tájékoztatása alapján, a jelzett készítményeket Magyarországon nem jelentették be étrend-kiegészítőként. Ámde az interneten keresztül is megrendelhetőek, ezért az ÁNTSZ felhívja a lakosság figyelmét, hogy gyógyszernek nem minősülő készítmények gyógyszer-hatóanyagot nem tartalmazhatnak, fent részletezett összetételük folytán veszélyeztethetik a fogyasztók egészségét.

Az ÁNTSZ a lakosság egészségének védelmében azt kéri, hogy amennyiben a nevezett készítmények forgalmazását észlelik, jelezzék az illetékes fővárosi, illetve megyei kormányhivatalok népegészségügyi szakigazgatási szerveinek.

(hirado)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Nyárias meleg lesz


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó