Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Újra kalocsai lett az év levéltári kiadványa

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2018-02-21 12:40:49

A napokban érkezett a jó hír a Kalocsai Főegyházmegyei Levéltárhoz, miszerint „A kalocsai érseki uradalom erdőinek kezelési utasítása a 18. század végén” című, frissen megjelent könyvük lett az „Év levéltári kiadványa”.

A Magyar Levéltárosok Egyesülete által 2017-ben meghirdetett országos versenyen a „forráskiadványok” kategóriájában utasított minden jelentkezőt maga mögé a sajátos témát feldolgozó és a nagyközönség elé táró könyv.

Az ünnepélyes díjátadót február 27-én, a Budapest Főváros Levéltárában fogják megtartani, ahol a kalocsai intézmény képviselete nem először jelenik majd meg díjazottként.

Két évvel ezelőtt ugyanis a „monográfiák” kategóriájának lett a legjobbja az ugyancsak kalocsai gondozásban készült, „A Kalocsa-Bácsi Főegyházmegye 18. századi megújulása” című kötet Tóth Tamás tollából.

Az aktuális, erdészeti könyv fogadtatásáról és témaválasztásáról Lakatos Andor levéltárvezető nyilatkozott rádiónknak.

A könyv palástja

Lakatos Andor, az ismét rangos szakmai elismerést kivívott Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár vezetője aktuális kötetük kapcsán kifejtette, milyen széles közönség számára lehet izgalmas olvasmány legújabb kötetük.

Kérdésünkre elárulta, hol juthatsz hozzá, ha az elmondottak felkeltették az érdeklődésed.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó