Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Kalocsai könyv az év levéltári kiadványa

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2016-01-26 11:40:16

Néhánymondatos szerény online közleményben tudatta a Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár, hogy műhelyükben készült az ország egyik legjobbjává választott levéltári kiadványa - a részletek nyomába eredtünk, tartson velünk!

hirdetés

hirdetés

A tájékoztatóban mindössze az áll, hogy a Magyar Levéltárosok Egyesülete által 2015-ben meghirdetett „Év Levéltári Kiadványa Díj” versenyen a monográfiák, tanulmánykötetek kategóriában I. helyezést ért el a városunkban is bemutatott (erről többet itt olvashat), Tóth Tamás szerezte „A Kalocsa-Bácsi Főegyházmegye 18. századi megújulása” című kiadvány.

A részletek után érdeklődve felkerestük Lakatos Andor levéltárvezetőt, aki örömmel erősítette meg a hírt, hozzátéve, hogy sokéves előkészítő és kutatómunka előzte meg a díjnyertes kötet megszületését.

A könyv budapesti bemutatójáról

Lakatos Andor, a Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár vezetője kitért arra is, hogy a náluk készült, „év levéltári kiadványa díjat” elnyert alkotás komoly mezőnyben mérettetett meg.

Elárulta továbbá, hogy az eredetileg doktori dissztertációnak szánt alkotást úgy formálta a szerző, hogy az a szélesebb érdeklődő közönség számára is „fogyasztható” legyen.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó