Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Új körletet avattak Állampusztán

Szerző: Gábor János, koronaradio.hu – 2016-10-29 12:40:00

Komoly lépésekre szánta el magát a magyar kormány, annak érdekében, hogy csökkentse a hazai fegyházak és börtönök túlterheltségét.

Hirdetés

Hirdetés

Az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet a magyar átlagot hozza, vagyis a befogadóképességénél jelentősen többen töltik ott büntetésüket; ezen igyekeznek segíteni az új körlettel, amit a héten avattak fel.

Dr. Füzesi Viktor börtönparancsnok a megnyitó után rádiónknak adott exkluzív interjújában összefoglalta: a 730 millió forintos állami beruházásból felhúzott „E” körletépülettel és más felújításokkal sokkal élhetőbb, biztonságosabb körülményeket teremtettek.

Az országvezetésnek nem csak az a célja, hogy a fegyházak és börtönök a kapacitásuknak megfelelő létszámmal üzemeljenek.

Évek óta dolgoznak azon, hogy a büntetésvégrehajtás teljesen önellátóvá váljon, ezért építettek korábban a Harta melletti létesítményben egy modern vágóhidat. Dr. Füzesi Viktor, az állampusztai börtönt vezető bv-ezredes szerint jól és hasznosan kiveszik a részüket a belső önellátásból, ahogy teszik azt a többiek is: az új körletükbe például más börtönök lakói készítették a bútorokat.

Az ő profiljuk inkább a mezőgazdaság.

A helyszínen készült további fotókért kattintson ide!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó