Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Tűz a kórteremben, egyesített erők a kalocsai kórházban

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2017-11-09 10:10:01

Átfogó katasztrófavédelmi együttműködési, törzsvezetési, valamint kiürítési gyakorlatot szervezett a kalocsai Szent Kereszt Tagkórházba a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A szimulációra kijelölt emelet egyik kórteremből a forgatókönyv szerint az éjszakai ügyeletes nővérek egyike füstöt látott szivárogni, majd egy porral oltóval megkezdte a tűz oltását, és a kórteremben lévő betegek kimentését.

A másik nővér telefonon jelezte a tüzet a megyei műveletirányításra, ezzel megkezdődött a tűzoltók, az egészségügyi dolgozók, és az együttműködő szervek és szervezetek közös gyakorlata.

A tűzoltók az éles helyzetnek megfelelően avatkoztak be. A komplex gyakorlat egyszerre több helyszínen és több társszerv bevonásával zajlott, összesen hatvan, a katasztrófavédelemnél közösségi szolgálatát teljesítő diák részvételével.

A fiatalok a feltételezés szerinti, tűzzel érintett osztályon fekvő- illetve járó betegeket személyesítették meg, mellyel hozzájárultak a kiürítés élethű szimulációjához.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó