Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Többen koccintottak Hajóson, mint tavaly, az országos összesítés még várat

Szerző: Mike Szilvia, – 2015-07-03 13:00:00

A „Koccintás napja” nem ismeretlen a Hajósi Borvidéken és környékén, épp úgy, mint az ország más bortermelő vidékein sem. A rendezvényt a korábbi évektől eltérően – amikor a települések maguk választhatták meg az esemény időpontját – az ország minden borvidékén ugyanazon a napon, sőt ugyanabban az órában és ugyanabban a percben tartották meg.

A kezdeményezők a Magyar pezsgő és bor napját választották, vagyis június 27-ét. E napon a programhoz kapcsolódó borvidékeken többtízezer borospohár csilingelt kora este, 18 órakor. Így volt a Hajósi Pincefalu szívében is. Huber János, a Vintegro Pinceszövetség borásza a KORONAfm100-nak elmondta, hogy idén hányan koccintottak Hajóson, és beszámolt arról is, hogy milyen szerencsés egybeesésnek köszönhető, hogy a tavalyi rekordot már egésze biztosan megdöntötték az elmúlt hétvégén.

Az tehát már biztos, hogy a Hajósi Fröccsözön és a Koccintás napja megdöntötte a tavalyi rekordot. Viszont arra még várni kell, hogy azt is megtudjuk, vajon országos szinten is megtartotta-e a település és vidéke az előkelő elsőséget. Huber János, hajósi „vintegrós borász” azt is elmondta, nagyjából mikor hallhatunk országosan összesített eredményeket.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó