Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Újszerű hulladékgazdálkodó projektet zártak le Vaskúton

Szerző: Mike Szilvia, – 2015-07-01 09:17:08

Július 26-án, Vaskúton átadták a négy és fél milliárd forintot meghaladó értékű hulladékgazdálkodási beruházást. Az eseményen Zsigó Róbert államtitkár mellett ott volt dr. Rácz András helyettes államtitkár is.

Zsigó Róbert, Dr. Rácz András, Vedelek Norbert

A projekt legfőbb célkitűzései közé tartozott a vaskúti, felgyői és kiskunhalasi hulladéklerakók korszerűsítése, a helyi lakosság körében mintegy 10.000 darab házi komposztáló láda kiosztása, valamint szelektív hulladék begyűjtésére alkalmas járművek beszerzése is. A Homokhátságon ma már 82 önkormányzat fog össze a Homokhátsági Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás.

A Társulás vezényletével megvalósított beruházás során Vaskúton, Felgyőn és Kiskunhalas területén Mechanikai Biológiai Hulladékkezelő központok létesültek. A projekt révén újrahasznosítási központokat alakítottak ki például Kalocsán is. Most, a vaskúti projektzárón átadtak 6 darab házhoz menő szelektív gyűjtőjárművet, 3 darab zöldhulladék gyűjtőjárművet, valamint 3 darab konténerszállítót. Zsigó Róbert államtitkár a térség országgyűlési képviselőjeként is méltatta a beruházást. Dr. Rácz András, környezetügyért felelős helyettes államtitkár pedig az eseményen kiemelte a projekt környezetkímélő és fenntartható technológiát alkalmazó rendszerének fontosságát.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó