Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Tartalékos önkéntes katonákat várnak az alakuló kalocsai századba

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2017-07-17 11:45:00

A Magyar Honvédségnél bevezetésre került az önkéntes területvédelmi tartalékosnak nevezett, újfajta szolgálati forma, amely „területi” jellegéből fakadóan tér el a korábbról ismert tartalékosi formától.

Hirdetés

Hirdetés

A HM álláspontja szerint ugyanis az ország biztonsága a Honvédség erejében, a szövetségi rendszer együttműködésében, valamint a lokálpatrióta állampolgárok elhivatottságán nyugszik – utóbbiakra számítanak a most alakuló tartalékos századok állományába.

Várják tehát azok jelentkezését, akiket a katonai szolgálat vonz, tenni kívánnak saját, szűkebb hazájuk biztonsága érdekében, de hivatásos, aktív állományú szolgálatra nem cserélnék jelenlegi életformájukat.

Az alakuló kalocsai századba jelentkezők szolgálatukért juttatásban is részesülnek, tudtuk meg Nagy Viktor alezredestől, a Bács-Kiskun Megyei Önkéntes Területvédelmi Tartalékos Alegység parancsnokától.

 

Nagy Viktor alezredes azt is kifejtette, hogy milyen tételekből tevődik össze a fizetés, amelyet a tartalékos önkéntesek kézhez kapnak.

Ha felkeltettük érdeklődésed, bővebb információkhoz hétvégi magazinunkból, illetve az alezredes által máris ismertetett felületeken juthatsz.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó