Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Tárki: a Fidesz a legnépszerűbb a fiatalok körében

Szerző: Bneu Edina, – 2011-09-09 13:17:43

A Tárki kutatásából az is kiderül, hogy a 35 év alattiak körében a Jobbik szimpatizánsainak köre nagyobb, mint az MSZP-é.


A 35 év alatti Fidesz szimpatizánsok a legelégedettebbek – derül ki a Tárki legújabb felméréséből.

A kutatás azt vizsgálta, hogy a fiatalok pártszimpátiája hogyan függ össze a társadalmi pozíciójukkal és értékrendükkel. A pártok körében eltérő a 35 év alattiak aránya. A Fidesz szavazóinak körében tízből hárman, az MSZP esetében ketten, míg az LMP, illetve a Jobbik szavazói közül tízből négyen tartoznak ebben a korcsoportba. Ennek megfelelően a 35 év alatti pártszimpátiával rendelkezők körében a Fidesz a legnépszerűbb több mint 50 százalékkal, a második helyen a Jobbik foglal helyet. A felmérésből az is kiderült, hogy az MSZP-szimpatizáns fiatalok nem bíznak az országgyűlésben, illetve, hogy az LMP szavazóinak a legnagyobb az emberek iránti bizalma.

A Tárki Társadalomkutató Intézet igazgatója szerint nem meglepő, hogy a Fidesz vezet, hiszen a párt minden korosztályban a legnépszerűbb. Ami meglepő lehet, az az, hogy a 35 év alattiak körében a Jobbik szimpatizánsainak köre nagyobb, mint az MSZP-jé, illetve az LMP-nek is nagyobb a támogatottsága, mint országosan az szocialistáké – nyilatkozta Sík Endre a Magyar Televízió Ma Reggel című műsorában.

Az igazgató hozzátette: a kutatás célja az volt, hogy megállapítsa, milyen értékrend jellemzi a különböző pártszimpátiával rendelkező fiatalokat. A bizalom mértékét tekintve, az LMP szimpatizánsai bíznak a legjobban az emberekben. Ellentétben azzal, hogy éppen a bizalom hiánya jelenik meg a Jobbik szimpatizánsai között. Az országgyűlésben való bizalomnál viszont a Fidesz szimpatizánsai térnek el a legjobban, ők sokkal jobban bíznak az országgyűlésben – mondta.

(hirado.hu)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó