Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Szűcs Zsolt elnézést kér és lemond szakosztályvezetői posztjáról

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2018-02-13 09:14:02

Mint arról híreinkben hallhattál, citromot kapott a szombati sportbálon Kalocsa alpolgármestere az egyik kitüntetettől, mondván, szakmailag megkérdőjelezhető a díjak odaítélésének mechanizmusa. Ígértük, hogy megkérdezzük a történtek kapcsán az érintett feleket, Lakatos Melinda alpolgármestert és Szűcs Zsolt karatemestert. Íme!

Lakatos Melinda nyilatkozata:

"A sportbálon történt személyemet érintő sérelmet szeretném tényekkel alátámasztva tisztázni. Az a vád hangzott el, hogy szakmailag hibás döntés született az utánpótlás csapat vándorkupát illetően. Ezt a kupát 3 fő karatékának ítéltük oda. A döntést a szakosztályvezető, szakmai edző javaslata alapján hoztuk meg. Ő az említett 3 főt jelölte vándorkupára. Egy főt utánpótlás vándorkupára, két főt az év női sportolója díjra. Utóbbi két fő közül ő maga sem vállalta a döntést. Mindezen okok miatt a legigazságosabb megoldásnak azt láttuk, hogy mindhárom kiemelkedő teljesítményt nyújtó karatéka rangos vándorkupa díjat kapjon, ez csak úgy valósulhatott meg, ha ők, mint egy csapat, az utánpótlás csapat vándorkupát kapják. A javaslatban a szakosztályvezető által (mint utóbb kiderült) hiányolt 4. versenyző Év karatékája díjra került jelölésre általa, amit természetesen meg is kapott. A vándorkupákról hozott döntés minden évben titkos, éppen annak jellege és rangja miatt. Sajnos idén az edző ezt az íratlan szabályt nem tartotta be, jogtalanul tudomására jutott a díj, amivel nem értett egyet. Sportemberileg megkérdőjelezhető módon azt a megoldást választotta, hogy ennek tisztázása helyett nyilvánosan, a bálon 600 ember előtt ad hangot sérelmének. Mélységesen sajnálom, hogy így döntött. Leginkább az fáj, hogy az a szakosztály méltatlankodik, melynek több mint 30 évig tagja voltam. Ennek ellenére gratulálok minden sportolónak a díjakhoz."

Szűcs Zsolt közleménye:

"Tisztelt Alpolgármester asszony, Szabó Balázs, kedves sportolók, sportvezetők

Sokan értetlenül álltok a sportbálon történő viselkedésem előtt, melyet GONDOLAT ÉBRESZTŐNEK szántam az Alpolgármester asszony és Szabó Balázs elnökúr felé.

Először is le szeretném szögezni, hogy a tettemmel egyetlen párt kampányában nem szeretnék részt venni, és arra kérem a párt aktivistáit, hogy a sportból ne csináljanak politikát.

Négy évvel ezelőtt az új városvezetés újraélesztette a nagy múltra visszatekintő Sportbált, és a velejáró jutalmazást, mely egy nagyszerű kezdeményezés és elismerés Kalocsa Város Kiváló Sportolói részére. Már az első évben problémát jelentett a leges-leg kiválóbb sportolók jutalmazása. Az idő rövidsége miatt a korábbi 6 kupás rendszert állították ismét vissza, mely az alábbiakból állt. 2 kupa a csapatoknak (utánpótlás és felnőtt kategóriákban) 1 kupa a legjobb edzőnek, 2 kupa a legjobb felnőtt női és férfi versenyzőknek és 1 az utánpótlásnak. Az első kiosztást követően mindenki egyetértett, hogy megváltozott Kalocsa sportja és változtatás szükséges, pl. Kalocsán a sportolók 90%-a utánpótlás korcsoportú és 1 kupán osztoznak, míg a 10 % felnőtt kettőn, vagy milyen szempontok alapján mérjük a sportolók eredményét-teljesítményét, stb. stb. Javaslatok az alpolgármester asszony és az elnökúr felé elhangoztak, de ez idáig süket fülekre talált. A megoldás helyett minden évben tűzoltás volt, mely sértette városunk legkiválóbb sportolóit, edzőit és természetesen a szülőket.

A legutóbbi sportbálon az alpolgármester asszony köszöntő szavaiban említette, hogy „A gátak nem a testünkben, hanem a fejünkbe vannak” és látva az idei tűzoltást, melynek eredményeként az idei évben olyan díjat kellett volna átvennünk, amire nem adtunk jelölteket,váltotta ki a döntésemet. Ráadásul a számok sem stimmeltek, ugyanis ha az utánpótlás versenyeken dobogós helyezést elért versenyzőim számát nézem, akkor 19 ha pedig a Világ Kupa dobogós helyezettjeit akkor 4, és valószínű, hogy az utóbbira gondoltak, mert a 3 fő neve került fel a kupára. A kiváló eredményeket elért 4 lányom és magam úgy döntöttünk, hogy nem vesszük át a díjakat. A szólítást követően lemondtam a díjazásról,mert akkor úgy gondoltam,hogy az alpolgármester asszony és az elnökúr nem szakmailag döntött és ezt a döntést jelképesen 1 citrommal jutalmaztam.

Az eseményeket követően sikerült beszélnem a polgármester úrral, aki biztosított arról, hogy megvizsgálja a problémát és szükség esetén a változtatásra is nyitott. Ugyancsak sikerült az alpolgármester asszonnyal is megvitatni a döntés okát, és miértjét, amit tudomásul vettem.

Továbbá megszeretnék mindenkit nyugtatni, hogy Kinyóné Lakatos Melinda alpolgármester asszony aki hosszú évek óta a szakosztályunk tagja nem az ellenségem. A küzdősportban a felek gyakran megütik egymást olykor fájdalmat is okoznak, de a küzdelem végén tisztelettel meghajolnak.

Végül elnézést kérek mindenkitől a bálon történt nem oda illő magatartásomért, természetesen vállalom a felelősséget, így a mai nappal lemondok a Kalocsai Sport Egyesület Szakosztályvezetői tisztségemről és kizárólag edzőként segítem a szakosztály további munkáját."

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó