Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Sztrájk jöhet a BKV-nál

Szerző: Korsós Éva, – 2012-11-30 04:41:48

Jövő héten egységes sztrájk lehet a BKV-nál, miután a szakszervezetek a csütörtöki tárgyalásokon sem állapodtak meg a munkáltatóval a kollektív munkaügyi vitát érintő kérdésekben.

Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet  elnöke azt mondta: érdekképviseletük a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége mellett szintén létrehozott egy sztrájkbizottságot. Az érdekvédelmi tömörülések egyeztetéseket kezdeményeznek egymással azért, hogy egységes sztrájk legyen. Ennek legkorábbi időpontja a jövő hét második felére tehető.

A szakszervezetek a munkahelyek védelme, a tervezett létszámcsökkentések és azok elkerülésének érdekében tervezett intézkedések, a busz kiszervezések munkavállalókra vonatkozó hatása, és a műszaki állapotok miatt kezdeményeztek munkaügyi vitát a BKV vezetésével.

Csütörtökön a BKV azt közölte, hogy a cég vezetése és a szakszervezetek folyamatosan egyeztetnek annak érdekében, hogy megegyezés szülessen a kollektív munkaügyi vita során felmerült kérdésekben, és elkerüljék a sztrájkot. A mostani időszaknak az együttműködésről kell szólnia, nem a széthúzásról, fenyegetőzésről és pánikkeltésről - teszik hozzá. A közlemény szerint a BKV keresi a megoldásokat, de a gazdasági változások és a cég pénzügyi helyzete nem teszi lehetővé, hogy minden, az elmúlt évtizedek alatt berögzült folyamat változatlanul maradjon.

Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója korábban az InfoRádiónak azt mondta: a kollektív szerződésben foglalt juttatások kifizetéséről és a prémiumokról nem tudtak megegyezni. A BKV vezérigazgatója hangsúlyozta, a szakszervezetekkel folytatott egyeztetésekre hatással lehetnek a főváros és a kormány között zajló tárgyalások.

(inforadio)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó