Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

Meglepetést visz a Müpába a Magashegyi Underground

Szerző: Lukács Kata, – 2012-11-29 13:31:42

Gőzerővel készül a február 8-i szimfonikus nagykoncertre a Magashegyi Underground. A helyszín, akárcsak idén februárban, a Művészetek Palotája Bartók Béla nagyterme lesz. A műsor természetesen változik, új elemekkel gazdagodik, hiszen a készülő nagylemez dalai közül is felvesznek néhányat a repertoárba, és szimfonikus átiratot készítenek hozzájuk. Több dalt akkor hallhat először a közönség.

Már kaphatók a jegyek a Művészetek Palotájának Bartók Béla nagyteremben rendezendő, jövő februári szimfonikus nagykoncertre. Az előadás azért is rendhagyó lesz, mert olyan dalokkal is bővül a repertoár, amelyek a Magashegyi Underground új albumán szerepelnek.



- A magasságokat és a mélységeket próbáljuk még élesebbé tenni. Az eddiginél elektronikusabb hangzást várhatnak, akik megtisztelnek kíváncsiságukkal. Aki ismer bennünket, az megszokhatta, hogy kísérletezgetünk, most sem lesz ez másként - mondta a lemezről Bocskor Bíborka énekesnő.

A legújabb dalok közül néhánynak a Müpa koncertre már elkészítik a szimfonikus átiratát. Az áthangszerelésben Subicz Gábor, a Pannonia Allstars Ska Orchestra trombitása mellett Grünvald László, a Talamba Ütőegyüttes tagja vesz részt, aki az est karmestereként is közreműködik.

- Különleges lesz a fénytechnika és egyéb eszközökkel is próbálunk újítani, sokat ötletelünk, „alkotgatunk” fejben és szívben is. Filmre is vesszük a februári szimfonikus koncertet. Természetesen egy ilyen nagyszabású produkció esetében nem könnyű egyeztetni az összes résztvevővel, de mindenki nagy lelkesedéssel készül az előadásra – árulta el Bocskor Bíborka.A Művészetek Palotája már megnyitotta a jegyfoglalási, vásárlási lehetőséget, így karácsonyi ajándéknak is kiváló lehet egy-egy belépő a zenei ínyencek számára. A korábbi tapasztalatok szerint érdemes sietni, hiszen az idei februári koncert is teltházas volt, az azt megelőző, 2011. novemberi szimfonikus koncertre pedig alig másfél hét alatt elkapkodták a jegyeket az érdeklődők.


Nézd meg a klipet!

A Müpa koncert előtt december 7-én Gödöllőn, a Trafóban, másnap Sopronban a Hangár klubban, december 14-én pedig Szegeden a Rongy Kocsmában játszik az együttes. A karácsonyi ünnepekkor sem pihennek, december 26-án a budapesti A38 hajón lépnek fel.

- A készülő lemezünkről is bemutatunk néhány dalt. Egyelőre nem árulhatom el a címüket, mert még nincs nekik. Ebben a fázisban fantázianeveken emlegetjük a dalokat, amíg az ötletelés során ki nem alakul a végső címük – árult el egy kis kulisszatitkot Bocskor Bíborka.

(zene.hu)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Még mindig eladható a zene


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó