Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Sportnapot és sporteszközöket hozott a Kossuth-os diákok ötlete

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2016-04-27 12:10:00

A Magyar Diáksport Szövetség által kidolgozott TE IS Programot a Nemzetközi Sport és Kulturális Szövetség 2015 nyarán a legjobb gyakorlatok közé választotta, amelynek eredményeként a szövetség egy országos kampányra kapott lehetőséget.

Hirdetés

Hirdetés

Így jött létre a Játssz TE IS! pályázat és kampány. A projektben általános és középiskolások pályáztak egy saját maguk által kitalált játékkal. A pályázaton szerencsét próbált a Bajai SZC Kossuth Zsuzsanna Humán és Kereskedelmi Szakközépiskolája és Szakiskolája, megcélozva a megnyerhető sporteszközöket és sportnapot, amelyet három  világbajnok társaságában tölthettek el a diákok. A „Kossuth-os” diákok pályamunkáját a legjobb három közé választották. A program céljáról Hajós Hanna a kalocsai szakközépiskola 11. b osztályos tanulója mesélt rádiónknak.

 

(Fotó: Bajai SZC Kossuth Zsuzsanna Humán és Kereskedelmi Szakközépiskolája és Szakiskolája)

A Kossuth Szakközépiskola diákjai új sportot alkottak, amely nem csak a helyi fiatalok között, de a pályázaton is óriási sikert aratott! Így, jutalomként kedden diákok egy igazi sportnapot tölthettek együtt Szász Kitti,freestyle foci világbajnokkal, Bánhegyi Adriennel, a világ legjobb ugrókötelesével és Karancz János, jojovilágbajnokkal Kalocsán a Városi Sportcsarnokban. A diákok sportbemutatón vettek részt, beszélgetettek az élsportolókkal, sőt megtanították őket a díjnyertes, saját kitalálású „Évszakok Kidobóra” is, amely tervezéséről és szabályairól a Bajai SZC Kossuth Zsuzsanna Humán és Kereskedelmi Szakközépiskolája és Szakiskolájának diákja, a 12. b-s Henzel Erik mesélt.

(Fotó: Bajai SZC Kossuth Zsuzsanna Humán és Kereskedelmi Szakközépiskolája és Szakiskolája)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Dupla győzelem Veszprémben


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó