Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Polgármesteri válasz a KFC lemondására

Szerző: , – 2016-03-01 11:15:50

Mint arról a KORONAfm100-on már beszámoltunk, a Kalocsai Futball Club elnöksége múlt pénteken azonnali hatállyal lemondott megbízatásáról. A KFC által kiadott közleményére Kalocsa Város polgármestere, Dr. Bálint József is közleményben reagált. A rádiónkhoz eljuttatott polgármesteri választ lejebb olvashatja.

Hirdetés

Hirdetés

"Sajtóközlemény

Sajnálattal vesszük tudomásul a Kalocsai Futball Club elnökségének lemondását, hiszen nekünk kiemelten fontos a város összes sportszervezete. Önkormányzatunk nehéz pénzügyi helyzete ellenére is jó szívvel támogatta Kalocsa futballistáit, hiszen fontos számunkra sportolóink megbecsülése.

A KFC sajtóközleményében elhangzott vádak miatt szeretnénk nyilvánosságra hozni a futballklub részére megítélt és kifizetett támogatásokat. A 2014-es év 4.55 millió forintos támogatásával szemben a tavalyi évben 6.450.000 Ft-ot kapott a futballklub. Ezen összeg Sportbizottság által megítélt működési támogatása 1.7 millió forint volt, TAO önerő és többlettámogatásra, több mint 2 milliót kaptak. Képviselő-testületi döntés alapján a klub pályázatai során felmerült extra költségeinek támogatására 2.4 millió forintot ítéltek meg a képviselők. Ezen támogatás fedezte a konténerbérlést, a könyvvizsgálói díjakat és a klub banki költségeit, mely lényegében működési támogatás. A KFC sajtóközleményében foglaltakkal ellentétben, a klub részére múlt év végén, decemberben 321 ezer forint kiegészítő támogatás került kifizetésre.

A KFC pénzügyi elszámolásainak csúszása miatt szigorítást kellett bevezetnünk, mely biztosította a támogatások átlátható felhasználását.

Bízunk benne, hogy a kalocsaiak a jövőben is élvezhetik a KFC futballistáinak játékát, mert méltatlan lenne az ő kemény munkájuknak semmibevétele.

 

                                                                                                              dr. Bálint József

                                                                                                                polgármester"

A témával bővebben foglalkozunk vasárnapi, Turmix c. térségi magazinunkban!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó