Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Kalocsán hány gyerek nem ment suliba?

Szerző: Gábor János, KORONAcafé – 2016-03-01 11:00:21

Hibahatáron belül a lehetséges tiltakozók száma

Országszerte 50-100 ezer is lehetett azoknak a diákoknak a száma, akiket a szülők hétfőn nem engedtek iskolába, ezzel is támogatva a KLIK és az oktatási rendszer ellen tiltakozó tanárokat és intézményeket. A KORONAcaféban kalocsai gimnáziumnál érdeklődtünk a hiányzókról. Háááát... Bővebben lejjebb!

hirdetés

hirdetés

A kalocsai Szent István Gimnáziumban láthatóan nem volt nagy mozgolódás a hétfői, országos tiltakozó napon. Perity Lajos igazgató megnézte a kedvünkért a hiányzásokat, és összehasonlította a múlt hét napjaival. Akkor valamivel több mint 40-en nem voltak iskolában, míg tegnap 67-en. Ebben tiltakozás miatti távolmaradás is lehet - véli az intézményvezető, de simán lehet, hogy a tél végével és a betegségekkel van összefüggésben. Szülői igazolás esetén pedig nem is firtatja a gimnázium a hiányzás okát...

Perity Lajosnak egyébként sajátos véleménye van a tiltakozóhullámról: ő nem használná a gyerekeket tiltakozásra, amihez ettől függetlenül persze mindenki belátása szerint csatlakozzon, ha akar. Az igazgató inkább az ügy politikai vetületei miatt érzi kellemetlennek, ha a diákságot is bevonják a szülők. Az oktatást ugyanakkor szerinte is reformálni kell: a diákok és a tanárok jelentős túlterheltségéről, lataníthatatlan mennyiségű tananyagról beszélt:

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó