Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Nem várt fordulatokkal dőlt el a kalocsai adóemelés sorsa

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2017-07-06 11:35:00

Az borítékolható volt a kalocsai képviselő-testület szerda délelőttre összehívott ülése, amelynek első napirendi pontja a vállalkozói szektort érintő építményadó megemelése volt, nem fog gyors szavazással eldőlni.

Hirdetés

Hirdetés

Az előterjesztő, dr. Bálint József kapott is hideget-meleget a napirend tárgyalásakor, amelynek lényege, hogy az 5000 négyzetméternél nagyobb területű építménnyel rendelkező cégeknek 550 négyzetméterenkénti forintra, míg az ennél kisebb telephellyel rendelkezők számára 700 forintra emelkedett a megfizetendő adó.

A döntést erőteljesen bíráló Simon Zoltán képviselő idő hiányában az ülést követően tartott sajtótájékoztatóján fejtette ki véleményét, hozzátéve, hogy biztos benne, hogy lesz a város lakosságát sújtó sarc is.

 

Az ülésen elhangzott közel egyórás, kemény szavaktól sem mentes vitát dr. Bálint József polgármester zárta rövidre, mielőtt öt nem és hét támogató voks mellett eldőlt, hogy adót emelnek Kalocsán.

A településvezető Török Ferenc korábbi polgármester által szignózott hivatalos levelet mutatott be, amely ugyanezen adóterhek 2015-ös bevezetését helyezte kilátásba és egyúttal cáfolta, hogy Kalocsán jelenleg szó lenne kommunális adó-bevezetésről.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó