Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Moszkvába utazik Orbán január végén

Szerző: Korsós Éva, – 2013-01-24 13:18:23

Az orosz elnök, Vlagyimir Putyin meghívására január 31-én egynapos munkalátogatásra Moszkvába utazik Orbán Viktor miniszterelnök - jelentette be Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára csütörtökön Budapesten.



Oroszország Magyarország második legnagyobb, az Európai Unión kívüli országok között pedig az elsőszámú kereskedelmi partnere  - mondta az államtitkár.
Az orosz gazdasági növekedés háromszázalékosnál nagyobb, idén Magyarországon is beindul a növekedés, így bőven van lehetőség a két ország közötti gazdasági együttműködés fejlesztésére - tette hozzá.
Szijjártó Péter elmondta, hogy a két ország közötti kapcsolatok fejlesztésére elsősorban a mezőgazdaság és az ipar területén van lehetőség, de természetesen energiaügyi kérdések is szóba kerülnek. Utóbbiak között említette az államtitkár a Déli Áramlat magyarországi szakasza építési, előkészítési munkáit, amelyek jól haladnak.
 Mivel Magyarország komoly szerepet szeretne játszani a távol-keleti és kaukázusi áruk Európába juttatásában, - és ebben Oroszországnak kulcsszerepe van - a közlekedési kérdések is a jövő heti tárgyalások napirendjén szerepelnek - ismertette az államtitkár.

(MTI)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó