Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Minél több szemetet szedni – ez a TeSzedd szervezőinek célja

Szerző: Bneu Edina, – 2012-05-27 13:16:56

A szedegető kedvet otthonról kell hozni, zsákot és kesztyűt a TeSzedd akció szervezői adnak.


86 ezren már biztosan szedik. Ennyien regisztráltak előzetesen a legnagyobb magyarországi hulladékgyűjtési akcióhoz, a TeSzeddhez. Egy hét múlva, június 2-án az ország ezer pontján kezdődik egyszerre a környezetvédelmi megmozdulás, amelyhez még most sem késő csatlakozni.

Egy hét múlva újra várják a zöld célokért szedegetőket, akár a zöld erdőben is. A 17. kerületi Merzse-mocsár környékén tavaly közel kétszáz önkéntes szedte a szemetet. A környék "tüdejének" számító terület rendjére azóta a mezőőrök vigyáznak. Az idei TeSzedd akcióra így könnyű volt új célpontokat, például a vasúti töltést kijelölni.

- Úgy gondolom, hogy legalább háromszáz ember várható, a zsákok, a kesztyűk már itt vannak, csak jó idő legyen és akkor megtisztítjuk azt a területrészt is – mondta Oláh Csaba a Rákosmenti Mezei őrszolgálat vezetője.

Az országos "nagytakarításon" az extrém körülmények sem jelenthetnek akadályt: a Gellérthegy például hivatásos alpinisták is gyűjtik a hulladékot.

Vámosi Oszkár az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség vezetője hangsúlyozta: ez a nap a szűkebb környezetünk megtisztításáról fog szólni, tehát a cél, hogy minél többen jöjjenek el és semmi mást ne csináljanak, mint szedjenek össze minél több szemetet.

Az esemény kiemelt kommunikációs főtámogatója az MTVA. Június 2-án a közszolgálati televízió- és rádiócsatornák változatos műsorokkal számolnak be országszerte az eseményről, este pedig az M1 90 perces összeállítást sugároz az akcióról.

(MTI)


 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó