Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

A Balaton feljött, Horvátország lecsúszott

Szerző: Bneu Edina, – 2012-05-27 13:15:32

Egyre népszerűbb a wellness, és egyre többen szeretnének belföldön pihenni, különösen az olyan hosszúhétvégéken mint a mostani, amiből idén kilenc is van.


A hosszú hétvégéken általában megtelnek azok a belföldi hotelek, ahol fürdőzhetnek is a vendégek. Egy zalakarosi szálloda értékesítési vezetője azt mondta, március 15-én és május 1-én is telt ház volt náluk, de pünkösdkor mis sokan jönnek. Pásztori Eszter hozzátette, a vendégek többsége családos.

A Magyar Turizmus Zrt. legfrissebb kutatás szerint a magyarok többsége egyre szívesebben tölti belföldön a szabadságát. Míg húsz éve csak a családok harmada, addig idén már minden második azt tervezi, hogy Magyarországon nyaral – mondta Márkus Éva, a turisztikai marketingszervezet kommunikációs vezetője.

A szakember hozzátette, az is megfigyelhető, hogy a belföldi utazások célja egyre inkább megváltozik. "Korábban a rokonok, barátok meglátogatása az első helyen szerepelt, most azonban az üdülés és a pihenés az elsődleges utazási motiváció" – mondta a Magyar Turizmus Zrt. munkatársa.

Idén először egyébként a Balaton a legkedveltebb nyaralási célpont, míg Horvátország már csak az ötödik a népszerűségi listán.

(Kossuth Rádió)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó