Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

MI?! Feldolgozás-lemezt ad ki Phil Collins?

Szerző: Gábor János, – 2010-09-15 16:20:18

Óriási érdeklődés övezi Phil Collins vadonatúj lemezét, amely 8 év után az első stúdióalbum a művésztől. A "Going Back" című korongon a művész személyes kedvenceit, az életében oly nagy szerepet játszó soul slágereket gondolja újra. Phil Collins kivételes zenei karrierje során - 40 év alatt - 100 millió szólóalbumot adott el. Ha azokat a Genesis lemezeket is számoljuk, amiken még közreműködött, azokkal együtt 250 milliót! Nyolc Grammy, egy Oscar és egy Golden Globe díj tulajdonosa.

A "Going Back" Phil Collins 30 éves szólókarrierjének első olyan lemeze, melyen teljes egészében mások dalait dolgozza át.



"Szerintem nem lep meg majd senkit, hogy végre csináltam egy feldolgozáslemezt a kedvenc dalaimból" - magyarázza Collins. "Ezek a dalok tinédzserkorom kísérőzenéi. Úgy emlékszem rá, mintha tegnap történt volna, amikor a londoni Marquee Clubban a The Who-t, a The Actiont és másokat láttam anno ezeket a dalokat játszani. Másnap pedig elmentem, és megvettem az eredeti verziókat. Azonban nem az volt a célom a lemezen, hogy valami újat tegyek ezekhez az eleve fantasztikus felvételekhez, hanem az, hogy megpróbáljam újra előhozni a hangzást és azt az érzést, ami engem hatalmába kerített, mikor először hallottam őket" - mesélte az énekes.



"Hihetetlen élmény volt a 3 még élő Funk Brothers taggal együtt játszani. Szabályosan futkosott rajtam a hideg a boldogságtól, amikor a \'Heatwave\' című dalt vettük fel. Nagyon sokat tanultam tőlük, hatalmas tisztelet és hála ezeknek a nagy útttörőknek!"

zene.hu
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó