Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Pálfordulás: Tarlós mégis támogatja a Szigetet?!

Szerző: Gábor János, – 2010-09-15 11:24:59

Közös Sziget-bejárást tartott Tarlós István és Gerendai Károly az augusztusi Sziget-fesztiváloknak helyet adó Hajógyári-szigeten. A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje és a program főszervezője a mintegy félórás sétán arról beszélt, hogy infrastruktúrabővítésre lenne szükség a területen. Tarlós István közölte, hogy a főváros a jövőben is támogatni fogja a Sziget-rendezvényt, és megkapja azt a támogatást, amit az utolsó egy-két évet leszámítva mindig megkapott.



Gerendai Károly ez utóbbira utalva emlékeztetett: korábban a főváros vezetése felvetette, hogy milliárdos nagyságrendű közterület-foglalási díjat kellene fizetniük. A rendezvény hasznával kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy a Sziget az ország egyik legnagyobb kulturális és turisztikai eseménye, jelentős adóbevételei vannak belőle a városnak, és még az országimázsra is kihat.


Tarlós István azt hangoztatta: "a Sziget támogatását, a fiatalok szórakozásának lehetőségét biztosítani kell", ezért a fővárosnak anyagilag és erkölcsileg is támogatnia kell a rendezvényt. A politikus a legnagyobb problémák közé a sziget csatornázását és a rossz közlekedési helyzetet sorolta.


Gerendai Károly azt közölte: szívesen költenének saját forrásból a sziget állapotának a javítására és az infrastruktúra bővítésére, csak azt szeretnék, ha "hagynák őket" fesztivált szervezni. Mint mondta, nekik az ehhez szükséges feltételrendszer biztosítására, a versenyképes helyzet megteremtésére lenne szükségük.

Tarlós István arról is beszélt, hogy a Gerendai Károllyal való állítólagos rossz viszonyuk "a negatív legendák körébe tartozik", több mint három és fél évtizede ismerik egymást. A találkozóval ezért demonstrálni is kívánták, nincs köztük békétlenség, és hogy mind a főváros, mind pedig a fesztivál szervezőinek érdeke az együttműködés.

(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó