Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Költözik a rokkanttelepi sertéstelep: nem lesz bűz, de...

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2016-03-25 13:20:18

Kalocsa egyik szeme sírhat, a másik nevethet - idén nyáron valószínűleg nem kell szagolni a sokéve sérelmezett trágyabűzt a városban, de...

hirdetés

hirdetés

 A lakosság többsége vélhetően korai húsvéti ajándékként éli meg a hírt, miszerint a Rokkanttelepen működő sertéstelepet fenntartó cég befejezi Kalocsán a tevékenységét és Sükösdre telepíti azt.

Annak a pár embernek a családja, akik ott dolgoztak, minden bizonnyal kevésbé örül a történteknek, ahogy vélhetően a város maga is adóforintoktól esik el a cégvezetés határozata nyomán.

Mindenestre ezzel vélhetően az idén nyáron – átmenetileg – megszűnik a kedvezőtlen széljárás esetén komplett városrészeket elárasztó trágyabűz, amelyet a külterületről hordott a lakott övezet felé a szél.

A részletekről a szóban forgó kft. vezetőjével pénteken személyesen találkozott Szabó Balázs képviselőtől tudhat meg többet, aki, elmondása szerint meghökkentő fejleményeket is kapott az ügyvezetővel folytatott tárgyalások során.

A szagok forrása

Szabó Balázs kalocsai képviselő a megszűnőben lévő rokkanttelepi sertéstelepért felelős cégvezetővel folytatott egyeztetések kapcsán azt is elmondta, hogy az 1998. óta ezen tevékenységgel működő teleppel addig nem volt probléma, míg el nem kezdték a bevezetett új előírásoknak megfelelővé tenni a létesítményt.

A városatya hozzátette, hogy a bűz-probléma a telep megüresedésével ideiglenesen megoldódhat Kalocsán.

A témában készült teljes interjúnkat szombat délelőtti, Turmix című magazinunkban mutatjuk be – sokkal több részlettel!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó