Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Kiderült: suhancok gyilkoltak Sopronban

Szerző: Korsós Éva, – 2012-04-18 14:39:30

A lövészklub elnökét és ismerősét szabályosan kivégezték. Utóbbi csak véletlen futott össze a gyilkosokkal.


Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője szerda délutáni sajtótájékoztatóján elmondta: egy 43 és egy 53 éves soproni férfit lőttek le az Anger réti lőtéren. Utóbbi férfi a lőtér vezetője, a lövészklub elnöke volt. A rendőröknek a fiatalabb áldozat egyik hozzátartozója szólt kedden este 10-kor, mert órákon át nem tudták őt elérni. A rendőrök mentek ki a gyilkosság helyszínére, ahol két halottat találtak, több lövéssel végeztek velük.

Az ORFK szóvivője szerint az esetet jelentették a főkapitánynak, aki Budapestről készenléti egységeket vezényelt a megyeszékhelyre. Erre azért volt szükség, mert a lőtérről több éles fegyvert, illetve lőszereket is elvittek a támadók. Tartani lehetett attól, hogy ezekkel újabb fegyveres bűncselekményeket követnek majd el.

Az ügyön negyven megyei nyomozó dolgozott, reggelre meg is lett az eredmény: kilenc órakor sikerült elfogni mindhárom gyanúsítottat. Az eddig szerzett információk alapján ketten mentek be a lőtérre, harmadik társuk a figyelő ember lehetett, ő kint várakozott – tette hozzá Garamvölgyi. Azok közül, akik bementek, csak egyikük volt tagja a lövészklubnak, ennek ellenére a vezető fegyvereket adott mindkettőjüknek. Előzőleg egyébként azt mondták: gyakorolni jöttek a lőtérre.

A szóvivő elmondta azt is, hogy még nem tisztázott, mely fegyverekkel követték el a gyilkosságokat, ahogy az sem: volt-e saját fegyverük. Az azonban biztos, hogy miután a pisztolyokat megkapták, végeztek az idősebb férfival, majd amikor a holttestet el akarták tüntetni, belefutottak a 43 éves férfiba. Ő csak egy megbeszélésre érkezett idősebb ismerőséhez, ám a támadók végeztek a szemtanúval.

A gyanúsítottak csupán 19-20 évesek, ketten helybeliek. Garamvölgyi hozzátette: a büntetlen előéletű fiatalokat őrizetbe vették, a jelek szerint újabb bűncselekményeket terveztek a szerzett fegyverekkel. A fiatalok több tízezer forintot is elvittek a lőtér kasszájából.

Az ügy részleteiről csütörtök délelőtt tart sajtótájékoztatót a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Budapesten, a rendőrség Teve utcai székházában.

(hir24)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó