Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Kibővül és megszépül a volt érseki kollégium

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2014-12-03 13:16:40

Amint arról a Korona Krónikába a napokban hallhatott, a Béke utcai Kálváriában, a Kalocsa Szíve Városfejlesztési Program első beruházási helyszínén már célegyenesbe fordultak a munkálatok, és rövidesen felvonulnak a kivitelezők az Érsekkertben és a Tájháznál is.

Kevés szó esett azonban eddig a kalocsai érsekség fennhatósága alá tartozó, de ugyanezen program égisze alatt futó szentháromság téri, majdani látogatóközpont sorsáról, amelyet a volt papi kollégium épületének helyreállításával és kitoldásával terveztek megvalósítani. Alább már most megnézheti, hogyan fest majd jövőre ilyenkor az épület-együttes, a heteken belül induló építkezés részleteiről pedig Vörös Márta mérnök nyilatkozott a KORONAfm100-nak.

Kérdésünkre, miszerint nem fogja-e lassítani a kalocsai Főszékesegyházban folyó munkálatokat, hogy az érsekség jövőre az épülettel átellenben lévő volt kollégiumban is útjára indít egy komoly fejlesztést, Vörös Márta építészmérnök kijelentette, hogy nem akaszthatja a templomban folyó munkálatokat az új projekt. A szakember ennek ütemezéséről is szót ejtett.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó