Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Dobog „Kalocsa szíve”, a helyén marad a Schöffer-torony

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2014-11-27 12:01:33

Ugyan a korábbi híradásokkal ellentétben a halottak napjáig nem sikerült befejezni a kalocsai temetőben megújulóban lévő kálvária helyreállítását – a munkálatok jól haladnak.

A grandiózus „Kalocsa szíve városfejlesztési program” projektelemeként szépülő kálváriában ütemesen halad a kivitelező, heteken belül el is készülhet az elvégzendő feladatokkal. Ezzel párhuzamosan előrelépés történt az érsekkerti Platán rendezvényközpont és a Tompa Mihály utcai Tájház és a Scöffer-torony kapcsán is – tudtuk meg Boromisza Viktortól, a Városüzemeltetési és Fejlesztési Osztály vezetőjétől.

Jövő nyárra "visszatér" a Platán az Érsekkertbe

Mivel az április végétől november elejéig tartó hónapokban a kalocsai Tájház kilincsét turisták ezrei adják kézről kézre, az épület helyreállítását a szezon végétől a következő szezon kezdetéig fogják elvégezni a kivitelezők, mondta az elkövetkező hónapok történéseit előrevetítve Boromisza Viktor osztályvezető, hozzátéve, hogy az 51-út felújításának átmeneti leállítása bizonyos tekintetben érinti a Chronos-8 Schöffer-torony áthelyezését, de a szerkezet helyreállítása így sem marad el.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó