Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Kétórás vita - leszavazott adóemelési terv

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2016-11-11 12:30:00

Hosszas eszmecsere és néhány ingerült félmondat eredményeképpen végül nem szavazta meg csütörtökön a kalocsai képviselő-testületi többség azt a tervezetet, amely magába foglalta, hogy az önkormányzat két lépcsőben a jelenlegi 500 forint per négyzetméter árról 900 forint per négyzetméter árra emelje a helyi vállalkozások építményadóját.

Hirdetés

Hirdetés

Bálint József polgármester elmondta, hogy ez a város közép- és hosszú távú pénzügyi stabilitását megteremtő intézkedések sorának lett volna egy eleme.

Emellett, mint fogalmazott, az önkormányzat elkezdett a saját háza táján is megszorításokat alkalmazni, amelyet egy korábban elfogadott stabilitási stratégia nyomán jövőre folytatni fog.

A vitás hozzászólások, és az előterjesztést leszavazók között, Török Ferenc képviselő közelítette meg a kérdéskört vállalkozói oldalról, hozzátéve, hogy véleménye szerint a tervezett emelésből befolyó tétel amúgy is „filléres” nagyságrendű lett volna ahhoz képest, amire a városnak szüksége van.

 

Többször is megszólalt Simon Zoltán és Szabó Balázs képviselő, ugyancsak bírálva a tervezet tartalmát, míg Bolvári Ferdinánd módosító indítványként terjesztette be, hogy a kétlépcsős emelésnek csak a felét fogadja el a testület.

A szükséges minősített többség viszont így sem lett meg – a polgármester által is elfogadott javaslatra Filvig Géza képviselő reflektált.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó