Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

Karácsonyi sztárparádés sláger készül

Szerző: Kiss Róbert, forrás: mosaiconline.hu – 2014-11-17 14:37:54

Harmincadik évfordulójára énekelték fel a Do They Know It's Christmas című számot.

Bob Geldof és Midge Ure elsőként 1984-ben gyűjtötte össze az énekeseket Nagy-Britanniában a Do They Know It’s Christmas című dal elkészítésére, hogy az éhezőket segítse Afrikában. Akkor még nem is sejtették, hogy daluk mekkora karácsonyi sikerdal lesz majd a jövőben. Olyan hasonló kezdeményezéseket inspirált, mint a We Are The World vagy a Tears Are Not Enough.

Az 1984-es megjelenés óta Geldof többször feldolgozta már a dalt évfordulókon. Átdolgozták az ötödik évfordulón 1989-ben, majd a huszadikon is 2004-ben, most pedig a negyedik felvételre készülnek. Ezúttal egy Grammy-nyertes producert is leszerződtettek Paul Epworth személyében, hogy pénzt gyűjtsenek az Ebola megállítására.

Ahogy mindig, most is egy csapatnyi brit és ír popsztárt hoztak össze: Sam Smith, Adele, a One Direction, Jessie Ware, Chris Martin, Ed Sheeran, Ellie Goulding, Emeli Sande, Olly Murs, Elbow, Paloma Faith, Jessie Ware, Sinead O’Connor, Roger Taylor a Queenből, Fuse ODG, Jimmy Napes, Foals, Underworld és Bono is közreműködött. A U2 frontembere 30 évvel ezelőtt is ott volt, hogy hangját kölcsönözze a felvételhez. Az új verzió hétfőn, november 17-én jelenik meg, addig pedig íme az eredeti verzió:

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó