Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Kalocsán állomásozott a Paks II. tájékoztató kamionja

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2017-09-18 14:09:34

Amin arról híreinkben többször is beszámoltunk, 2017 nyarán egy több állomásos fesztiválturnéra indult a Paks II. interaktív tájékoztató kamionja.

hirdetés

hirdetés

A körút keretében a jármű feltűnt valamennyi meghatározó hazai zenei, kulturális, és gasztronómiai népünnepélyen több ezer embert vonzva a benne összeállított tárlat megtekintésére, a különböző szemléltető eszközök kipróbálására.

A VOLT Fesztiválon, Balaton Soundon, Szigeten és a Velencei-tónál megrendezett EFOTT helyszínén egyaránt látogatható volt a kamion, pont úgy, ahogyan az elmúlt hétvégén Kalocsán is, amelyre a Paprikafesztivál alkalmára gördült be szeptember 16-án a jármű.

A kamion legutóbb 2015 szeptemberében járt Kalocsán az akkori őszi körút elején, amely során a Paksi Társadalmi Tanács településeit járta végig és az érseki város egyik frekventált pontján, a piactér szomszédságában fogadta az érdeklődőket.

Ezúttal az Érsekkertben állomásozott, ahol is a látogatók interaktív táblákon, gazdagon illusztrált tájékoztató anyag segítségével ismerkedhettek meg az atomenergiával, a Pakson üzemelő négy, illetve a tervezett két új atomerőművi blokk legfontosabb jellemzőivel.

A kívül-belül megújult kamion 2017 júniusában kezdte meg újra országjárását, nyáron nyolc fesztiválon mintegy 18 ezren keresték fel a kiállítást.

A kamion őszi körútja során a hazai radioaktívhulladék-kezelésben fontos szerepet betöltő térségek, valamint Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megye 5000 főnél nagyobb lélekszámú települései mellett a Csabai Kolbászfesztiválon is várja az érdeklődőket október 19-22. között.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó