Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Hiába próbált közbenjárni a szobrokért a polgármester

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2017-11-20 12:00:43

A múlt csütörtökön a kalocsai Művelődési Központ nagyszemináriumi épületében a Szépművészeti Múzeum által letétbe helyezett, és onnan elvitt szobormásolatok ügye kisebb vihart kavart a kultúrabarát helyi közhangulatban.

Bár dr. Magóné Tóth Gyöngyi intézményvezető már másnap részletes tájékoztatást nyújtott rádiónkban az eseményekről, a főképp interneten véleményt nyilvánítók zöme hiányolta a háttér-információkat, amelyre reagálva hétfőn dr. Bálint József polgármester is közleményt adott ki, szinte a Magóné által elmondottakkal megegyező tartalommal.

A városvezető annyiban egészítette ki az eseményekről szóló beszámolóját, hogy „megpróbálta az elszállításról szóló kormánydöntést módosíttatni, de megváltoztatni nem sikerült azt”, így november 16-én a Szépművészeti Múzeum munkatársai elvitték a tulajdonukban lévő alkotásokat.

Mivel „néhány elemet a falból kellett kivésni, amely némi rombolással járt”, folytatódik Bálit közleménye, „jegyzőkönyvet vettek fel, a javítást a múzeum finanszírozza”.

A polgármester állásfoglalásából az is kiderül, hogy az épület folyosóin a továbbiakban kalocsai és Kalocsa környéki alkotók kiállításának kívánnak helyet biztosítani.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó