Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Helyi alkotások töltik be a reneszánsz replikák hagyta űrt

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2017-11-22 13:09:29

Több fronton érdeklődtünk a kalocsai Művelődési Központ nagyszemináriumi épületéből elszállított szobrok, illetve azok helyének sorsa felől.

Egyrészt hivatalos választ kapott szerkesztőségünk a Szépművészeti Múzeum Kommunikációs Osztályától, amelyben megerősítették, hogy a Kalocsán letétben elhelyezett, tulajdonukat képező gipszreplikák a komáromi Csillag Erőd készülő tárlatába kerülnek át, azonban tekintve, hogy „a sajtóhírek szerint a kalocsaiak sajnálatukat fejezték ki a művek elszállításával kapcsolatban, tájékoztatták a városvezetést, hogy van mód másolatot készíteni a tárgyakról. Amennyiben Kalocsa ilyen módon szeretné pótolni a most elszállított gipszeket, a Szépművészeti Múzeum munkatársai szívesen adnak tájékoztatást ennek részleteiről”, áll a levélben.

Dr. Magóné Tóth Gyöngyi kulturális intézményvezetőtől azóta megtudtuk, hogy már megszületett a koncepció a javítás alatt álló felületek tartalommal történő megtöltésére, amely januárban, a Magyar kultúra napján teljesedik ki, mondta rádiónknak.

Dr. Magóné Tóth Gyöngyi kalocsai intézményvezető arra is rámutatott, hogy a történtek nyomán új kiállítótér jött létre a városban.

Ez alkalmas arra, hogy a helyi alkotóközösség műveit a korábbi felületeknél szélesebb közönséget eljuttató módon állítsák ki, amellyel élni is tervez a város.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó