Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Három módszer a lakáshitelesek segítésére

Szerző: Korsós Éva, – 2011-05-05 09:13:40

Júliustól megszűnik a kilakoltatási moratórium, a Nemzetgazdasági Minisztérium stratégiai államtitkára szerint a kormány és a Bankszövetség addig megegyezik az érintettek megsegítéséről. 


Ötszáz milliárd forinttal csökkenti a kormány a vállalkozások terheit
Magyarországon a vállalkozások adminisztrációs költségei elérik a GDP 10,5 százalékát, ami rengeteg – mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium stratégiai államtitkára hozzátéve, hogy ugyanez a teher a német vállalkozásoknál csak 2,5 százalék. 


A hazai hátrány leküzdésére a kormány a jövő év január elsejéig 500 milliárd forinttal csökkenti a vállalkozások terheit. A fennmaradó összeg a vállalkozásoknál marad, azt szabadon felhasználhatják, munkahelyteremtésre fordíthatják – mondta az államtitkár.


A bedőlt lakáshitelesek helyzetére vonatkozón a Cséfalvay Zoltán elmondta: a kormány és a Bankszövetség június végéig megegyezik a hitelesek megsegítésének lehetőségeiről.


Célzott megoldásokra van szükségük a hiteleseknek. Van egy olyan társadalmi réteg, amely önerőből képtelen fizetni a hitelét, míg vannak olyanok, akik egy kis segítséggel már folytatni tudnák a törlesztést – mondta az államtitkár. Kiemelte, hogy a kormány azt szeretné, hogy minden adós feje felett tető maradjon, ezért legalább három féle megoldás születik majd az egyeztetésen. 


(hirado.hu)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó