Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Harmadával csökkenhet a törlesztőrészlet

Szerző: Korsós Éva, – 2011-12-15 13:42:42

Aláírták a kormány és a bankszövetség közötti megállapodást. E szerint a bankrendszer az ügyfelek és a kormány megosztja a terhet, a megállapodásba belépők törlesztőrészlete 30-35 százalékkal csökkenhet - mondta a nemzetgazdasági miniszter az aláírást követően.

A kormány és a bankok négy pontban állapodtak meg: a jövőben a frankhitelesek esetében 180 forintig az adós vállalja a terheket, e felett kormány 1/3 bankok 2/3-ad arányban osztoznak. A döntés nem érinti az önkormányzati és az üzletei szférát. Döntöttek arról is, hogy a 90 napon túli eladósodottak tartozásának negyedét az állam vállalja át, emellett közös növekedési paktumot írtak alá, a bankok és a kormány, ami a kis- és középvállalkozásokat kívánja segíteni. A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy egyelőre nem kivezetik, csak mérséklik a bankadót.

A kormány a belső fogyasztás növekedését várja a lépéstől és ennek nyomán a gazdaság fellendülését várják. A megállapodás az államnak 5 év alatt 300 milliárd forintjába, bankszektornak 600 milliárd forintjába fog fájni.

Matolcsy György gazdaságtörténeti sikernek nevezte a megállapodást.

Patai Mihály a bankszövetség elnöke úgy fogalmazott, a megállapodás már a mai naptól jó hatással lesz a piacokra és mindenki számára elérhető segítséget jelent majd.

(klubradio)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó