Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

GYORSHÍR: továbbjutottak a "dusnoki pávák"

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2016-11-25 21:29:16

Néhány perce mutatták be "Cserebere" című, kalocsai táncok alkotta koreográfiájukat a Dusnoki Aprók Gyermek Néptáncegyüttes a "Fölszállott a páva" tévés vetélkedőn. A produkció végére levették a zsűrit a lábukról.

hirdetés

hirdetés

Megtérült a kemény munka, amelyet a péntek esti élő elődöntőre való felkészülésbe feccelt az utóbbi hetekben a Dusnoki Aprók Gyermek Néptáncegyüttes.

Mint arról Tóth-Mihó Erika csoportvezető tánctanár a KORONAfm100-nak beszélt, nem volt ritka, hogy délelőtt és délután is többórás táncpróbán tökéletesítették a koreográfiákat a dusnoki és kalocsai gyermekek alkotta csapattal.

Meg is lett az eredménye, hiszen az élő adásban az egekig magasztalta a televíziós műsor rangos szakmai zsűrije a kalocsai táncokon alapuló koreográfiát, valamennyien az elérhető maximum 10 pontot adva csapatunknak, kikövezve ezzel a fiatalok továbbjutását a következő fordulóba saját kategóriájukban.

"Nagyon élvezetes volt a produkció, természetesen játszottak", "minden szempontból kifogástalanok voltak a gyerekek, holott a kalocsai mars az egyik legnehezebb magyar tánc", "önfeledt életöröm sugárzott belőlük", "felemelkedett a színpad a kalocsai alatt", ezen gondolatok jegyében szórták meg a "mieinket" tízpontokkal.

(kép: MédiaKlikk)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó