Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

FOTÓK: közel félszáz határsértőt fogtak el a héten, Bács-Kiskunban

Szerző: Gábor János, – 2013-02-09 12:08:47

A hét első néhány napja mozgalmas volt a hercegszántói és a bácsalmási határőrök számára, ugyanis négy akció keretében összesen 44 határsértőt vettek őrizetbe. A letartóztatott személyek többsége afrikai, illetve közel-keleti országokból jött, és jócskán akadtak köztük gyermekkorúak is – adta hírül a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.



A Hercegszántói Határrendészeti Kirendeltség - hőkamerás felderítő rendszerrel - tizenhárom Maliból, nyolc Algériából, egy Togóból, egy Mauritániából, illetve egy Szomáliából érkezett állampolgárt vett őrizetbe – 24 óra leforgása alatt. A csoportosan beszökni próbálók ellen tiltott határsértés elkövetése miatt indult eljárás, és a Kiskunhalasi Őrzött Szálláson várják büntetésüket.



A hét elején a Bácsalmási Határrendészeti Kirendeltség sem tétlenkedett: ők egy 12 fős csoportra bukkantak, Csikéria közelében. A nyolc afgán, két szír és két pakisztáni állampolgár között négy gyermeket is találtak a határőrök, de ezzel még nem ért véget a mozgalmas éjszakájuk, ugyanis alig 20 perccel később megint csak Csikéria külterületén észlelt határsértést a hőkamera-rendszer: egy férfit és egy nőt fogtak el, két csecsemővel. Később rajtuk kívül még négy ember csuklóján kattant bilincs – mindannyian koszovóinak vallották magukat.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó