Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

HOFFMANN RÓZSA Kalocsán: 200.000 forint lesz a tanárok fizetése!

Szerző: Gábor János, – 2013-02-08 19:02:33

Országos körútja keretében járt Kalocsán, a Dózsa György Gazdasági, Műszaki Szakközépiskolában Hoffmann Rózsa. Az oktatási államtitkár a sokat vitatott, de mára úgy tűnik zökkenőmentesen végbement köznevelési változásokról, az iskolák állami kézbe kerüléséről tegnap délután tartott szakmai fórumot és előadást, hogy segítsen mindenki számára átláthatóbbá tenni az új törvényi környezetet. Ennek része, hogy a tanári karok fizetését például államkasszából utalják, de az iskolák üzemben tartása és működtetése továbbra is az önkormányzatra hárul. Az államtitkár kalocsai előadása előtti sajtótájékoztatón részt vett Simon Zoltán, kalocsai alpolgármester is, aki megnyugtatónak tartja az új közoktatási törvényt, és biztos abban, hogy intézményeik az eddigi színvonalon folytathatják majd a munkát, amelyhez a persze a város biztosítja a hátteret.

A riportokért KATT a médialejátszókra a cikk alatt!



Az oktatási államtitkár Kalocsa előtt vagy egy tucat városban járt már, hogy előadást tartson az új köznevelési törvényről, és az abban rejlő lehetőségekről. Elmondása szerint ez a körút rövidesen véget érhet, mivel nem találkozott kirívó problémákkal.

Hoffmann Rózsa a kalocsai sajtótájékoztatón kérdésünkre válaszolva leírta milyennek képzeli az oktatás képét néhány év elteltével, de szót ejtett arról is, hogy az új pedagógusi életpályamodell érvénybe lépésével nagyon jelentős fizetésemelésre számíthatnak a tanárok.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó