Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Font: az új kórházi szárny-nyitásra itt lesz az artroszkóp!

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2017-10-13 18:12:29

Amint arról híreinkben hallhattál, a kalocsai Szent Kereszt Tagkórházba egy úgynevezett artroszkópos műtőberendezésért indult gyűjtés a városban és környékén. Jó híreket kaptunk e kérdésben, többet is, mint reméltük!

A korábban itt lévő eszköz sorsa felől, amely Kalocsáról a kecskeméti anyakórházhoz került, az internetes közösségi felületen Font Sándor országgyűlési képviselőnket is kérdőre vonták.

A felvetéssel szerkesztőségünk is felkereste a politikust, aki rendelkezésünkre állt, a hivatalos, nyilvánossággal is megosztható válasz bejelentésének azonban mostanra jött el az ideje, hogy minden részlet a helyére került - fogalmazott.

Pénteken jelentette be örömmel, hogy a Szent Kereszt Kórház milliárdos, új főbejáratot, CT-t és más eszközöket hozó fejlesztését november második hetében lezáró avatóünnepségre visszakerül Kalocsára az artroszkóp, amelyért a gyűjtés indult - így érdemes annak célját újragondolni, mondta.

Kattints a lejátszóra a részletes válaszért:

Font Sándor tehát megerősítette, hogy egy új ultrahangos képalkotó berendezés is segíti majd a Kalocsára rövidesen visszatérő artroszkóppal történő beavatkozás pontosságát.

Emellett, mint kiderült, hogy többmilliárd forint összértékű átfogó fejlesztési csomagot is letettek a Miniszterelnökség asztalára, amelynek sorsáról a jövőben fognak dönteni. Mint mondta, ha ez zöld utat nyer, az új távlatokat nyit a kalocsai betegellátásban.

Kattints a lejátszóra a részletes válaszért:

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó