Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Egy gombóc fagyi ára. Neked ér ennyit az egészség?

Szerző: Füstös Éva, – 2017-09-22 11:40:00

Képzeld el, hogy Neked vagy hozzátartozódnak térdproblémái lépnek fel. Kiderül, hogy műtéti feltárás nélkül  nem lehet orvosolni a problémát. 

hirdetés

hirdetés

Már előre tudod, hogy hosszú lesz a gyógyulási folyamat, kiesel a munkából, iskolából, nyugdíjasként nem tudod ellátni magad... pedig lehet ezt másképp is csak ahhoz utazni kell, egy olyan intézménybe ahol van artroszkóp.

Stúdióvendégünknek Farkas Évának volt szerencséje megtapasztalni három alkalommal is, hogy milyen előnyökkel jár az ilyen műtét. talán ezért is érzett késztetést, hogy 2 hónapot szánjon az életéből egy kezdeményezésre.

Ugyanis azóta ez a gép már nincs itt a Kalocsai Kórházban.

Éva úgy gondolta, mindannyiunk érdeke itt a városban és a környező településeket, hogy kiváló orvosaink újra tudjanak beavatkozásokat végezni ezzel az eszközzel amely kicsit kevesebb, mint 5 millió forintba kerül.

Tyutyu  rögtön ki is számolta, hogy ha Kalocsa és a környező települések minden lakója csa EGY GOMBÓC FAGYI árával hozzájárulna, azonnal meg lehetne vásárolni a gépet!

Naná, hogy kíváncsiak voltunk a szakmai részletekre is, nagy örömünkre Dr. Shawfar Adel elfogadta meghívásunkat. Részletesen elmesélte, hogy mennyi mindenre és mennyi mindenkinek jelentene gyors, sokkal kevésbé fájdalmas megoldást az artroszkóp.

Ahogy kiderült szinte minden korosztály érintett sprtolók, táncosok, izületi problémával küzdők, sőt a térdprotétisre várók műtéte is hosszú időre eltolható... mindezekről a sebész-traumatológus főorvos tájékoztatott.

Az interú végén Füsti már meg is tette az első felajánlást a Kalocsai Thália Társulat nevében egy jótékony célú eladásra a Kalocsai Színházban.

Farkas Éva közbenjárására  az Aero Klub Foktő-Kalocsa Repülő és Szabadidősport Egyesület vállalta fel , hogy számlaszámmal, a gyűjtésben való aktív részvétellel, az artroszkóp megvásárlásával segíti a kezdeményezést.

Számlaszámuk:50800159-11013408!

Erről részletesebben Posztobányi Zoltánt kérdeztük a #KORONAcafé-ban.

Elindul tehát a gyűjtés, amelyben reményeink szerint nagyon sokan részt vesznek magánszemélyek, a környék kisebb-nagyobb cégei, vállalkozásai.

EGÉSZSÉGGÖMB-nek neveztük el az adománygyűjtő alkalmatosságot.

A Mosolygömbhöz hasonlóan várjuk mindazok jelentkezését, akik egy napra vagy többre befogadják, hogy minél hamarabb összejöjjön az összeg.

A naptár:

Szeptember 22. 2017 perc futás helyszíne a Petőfi utca végén találáható sporttelep

Szeptember 23. Piactéri Húspavilon Rácz József

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó