Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Fesztiválturnén jár a Paks II. megújult tájékoztató kamionja

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2017-07-13 12:45:00

A soproni VOLT Fesztiválon indult, jelenleg a velencei EFOTT helyszínén állomásozik a Paks II. megújult tájékoztató kamionjának országjáró turnéja.

Hirdetés

Hirdetés

Mint arról szerdai, helyszíni sajtótájékoztatóján, Dr. Mészáros György beszélt, a VOLT és a Balaton Sound Fesztiválokat már megjárt interaktív mobil bemutatótér, amely egyébként 2009. óta járja hazánkat, igen népszerű a fiatalok körében.

Elhangzott, hogy 2017-ben nyolc nagy nyári fesztiválon várja az érdeklődőket látványos új elemekkel, feltöltődési lehetőségekkel és játékokkal a kamion.

Az igazgatósági elnök elmondta, hogy az évek során több mint 250 ezer vendéget fogadott a jármű, és a friss tapasztalatok szerint több mint 15 százalékkal nőtt a látogatók száma a legutóbbi, 2015-ös körúthoz képest.

 

(Fotó: mvmpaks2.hu)

A fesztiválturnén járó Paks II. tájékoztató kamionban szerdán tartott médiaeseményen arról is szó esett, hogy a járműbe betérő érdeklődők véleményét kérdőíven összegzik, amelynek kitöltői közül több mint a kétharmad véli az atomenergiát olcsó és klímabarátnak.

A válaszadók 90 százaléka jelezte, hogy új információhoz jutott a kiállításon, amelyet 80 százalékuk tartott hasznosnak.

Dr. Mészáros György, az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. igazgatóságának elnöke kifejtette, hogy a kamionban a látogatók interaktív táblákon ismerkedhetnek meg az atomenergia békés célú felhasználásával, a Paksi Atomerőműben üzemelő négy, illetve a tervezett két új atomerőművi blokk legfontosabb jellemzőivel, hozzátéve, hogy az érdeklődők mindennap egy-egy napijegyet is nyerhetnek a tájékoztató jármű következő állomására, jelen esetben a Campus Fesztiválra.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó