Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Felütik a Nemzeti Alaptantervet

Szerző: Bneu Edina, – 2011-10-11 12:15:42

Nemcsak az alapvető készségek ismeretét írja elő, de meghatározza azt a minimumot, amely nélkül nem lehet az iskolát elvégezni.


Hamarosan nyilvánosságra hozzák a Nemzeti Alaptantervet (NAT), amely nemcsak az alapvető készségek ismeretét írja elő, de meghatározza a tananyagnak azt a minimumát, amelynek elsajátítása nélkül nem lehet az iskolát elvégezni - mondta a közoktatásért felelős helyettes államtitkár.

Gloviczki Zoltán a Magyar Nemzetnek beszámolt arról is, a jövőben kötelező lesz például a honvédelmi, a fogyasztóvédelmi, a közlekedési és a pénzügyi ismeretek oktatása. A tervek szerint a NAT-ot még az idén elfogadja a kormány, és azt legkorábban jövő szeptemberben, legkésőbb 2013 szeptemberében bevezetik. Minden diáknak meg kell tanulnia az iskolában angolul, ám egy tanulót sem köteleznek arra, hogy ezt a nyelvet tanulja elsőként - tette hozzá.

A lap beszámol arról is, hogy elkészült a köznevelési törvény végleges változata, amelyet hamarosan nyilvánosságra is hoznak. A javaslat novemberben kerülhet a parlament elé, amely még idén elfogadhatja. A dokumentum szerint családi napközik is kiválthatják majd a kötelező óvodáztatást, ám a jövőben ezek működtetéséhez nem elég egy néhány hetes tanfolyam elvégzése, a családi napközikben dolgozóknak is szakirányú végzettséggel kell majd rendelkezniük.

(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó