Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Film, premier

DiCaprio túl meleg - az FBI nyomoz!

Szerző: Gábor János, – 2011-10-11 10:02:27

Az E!Online újságírói rendesen kiakadtak a tényen, hogy Clint Eastwood legutóbbi munkájára az FBI fokozott figyelmet fordít. A titkosszolgálat egykori vezérének életét feldolgozó moziban Leonardo DiCaprio alakítja a titokzatos J. Edgar Hoovert, aki - úgy hírlik - homoszexuális viszonyt folytatott asszisztensével, Clyde Tolsonnal. Utóbbi karaktert a Közösségi háló "ikerpárja", Armie Hammer alakítja, és az eddig kikerült előzetesek alapján igen vonzónak találja főnökét...


Hammer (balra) és DiCaprio (középen) a J. Edgar egyik jelenetében...


... illetve az "igazi" páros: Clyde Tolson (balra), és J. Edgar Hoover

Az E!Online kritikusa korábban azt kérte számon Eastwoodon, hogy a filmben J. Edgar "nem elég meleg", viszont az FBI egyik vezetője, Mike Kortan gyorsan leszögezte az USA Todaynek adott interjújában, hogy a korábbi igazgató vonzódása saját neméhez és asszisztenséhez nem bizonyított, ez csupán a történelem meghamisítása. A titkosszolgálat egyébként egy levelet is küldött a rendezőnek, a következő szöveggel:

"Ezek az állítások egy kétes hírű, szenzációhajhász értelmi szerzőtől származnak, aki az információit fizetett interjúk útján szerezte, egy megbízhatatlan, korábban hamis tanúzásért elítélt forrástól. Igazságként beállítani és bemutatni a szexuális kapcsolatot Mr. Hoover és Clyde Tolson közt a tények elferdítése, ami beárnyékolja Mr. Hoover megítélését."



A "szenzációhajhász értelmi szerző" egyébként Dustin Lance Black, aki korábban a Milk c. film forgatókönyvéért nyert Oscart. A meleg-jogi aktivista, és első megválasztott, nyíltan homoszexuális parlamenti képviselőről szóló mozi ezek szerint nem volt túl nagy ügy az FBI szemében. Nem úgy egykori, saját főnöke.


Clint Eastwood a forgatáson

Eastwood ugyan megnyugtatta a "nagy fiúkat", hogy a mozi nem tartalmaz a homoszexualitást nyíltan ábrázoló jelenetet, ám azt tudni lehet, hogy egy csókjelenetet biztosan leforgattak DiCaprioval ás Hammerrel. Ha az FBI túl komolyan veszi magát, és képes hatást gyakorolni egy olyan nagyágyúra, mint Eastwood (nem hiszem), akkor ez a jelenet akár DVD-extraként is végezheti, jelentősen rontva a rendező Oscar-esélyeit. Nos, Clint díjéhségét ismerve ezt aligha kockáztatja meg...

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó