Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Felkészült a zord télre katasztrófavédelem

Szerző: Bneu Edina, – 2011-12-04 15:14:51

Együttműködnek az energiaszolgáltatókkal, a meteorológiai szolgálattal és a közútfenntartókkal is.


Megújította és szorosabbra fűzte együttműködését az áram- és gázszolgáltatókkal az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). Így a rendkívüli hideg időjárás miatti veszélyhelyzetek és a szolgáltatások zavarai gyorsabban felszámolhatók.

Az OKF szóvivője, Petróczi Tímea szóvivő arról is beszámolt, hogy a téli időjárásra felkészülve a katasztrófavédelem a meteorológiai szolgálattal és a közútfenntartókkal is együttműködik.

Télen gyakori az ónos eső, ilyenkor villanyvezetékek szakadhatnak le, faágak törhetnek le a rájuk rakódó jég súlya alatt. Komoly nehézségeket és fennakadásokat okozhat a közlekedőknek a havazás és a hófúvás is.

A katasztrófavédelem hangsúlyozta: a tél közeledtével fontos a gépjárművek műszaki felkészítése és az óvatosabb vezetés. Csak megfelelő műszaki állapotban lévő gépjárművel szabad elindulni, amely rendelkezik a biztonságos téli üzemeltetéshez szükséges felszereléssel (téli gumiabroncsok, hólánc, tartalék üzemanyag, elakadás esetére lapát vagy ásó, homok). Előzetesen érdemes tájékozódni az útviszonyokról és inkább a főutakat használni – javasolják.

A téli időjárás emellett a gyalogosan közlekedőktől is fokozottabb óvatosságot igényel. Veszélyforrás lehet egy lefagyott járda, a tetőkről lehulló jégcsapok és nagyobb mennyiségű hó is. A hideg időjárás és az intenzív havazás a közművekben is kárt tehet, így fel kell készülni átmeneti kimaradásokra az áram- és a gázszolgáltatásban.

(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó