Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Fejlesztési mérlegek nyelvét dönti a híd-hír

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2015-05-16 10:50:05

Minden kétséget kizáróan az utóbbi napok legnagyobb hírbombája a kalocsai térségben szólt, amikor is bejelentették, hogy a kormány hidat fog építtetni Kalocsa és Paks között a Dunán.

Bár a mikor és pontosan hol kérdésekre vonatkozóan egyelőre diplomatikusan nyilatkozott rádiónknak Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Font Sándor országgyűlési képviselő is, az eltökéltség, hogy még az atomerőművi építkezés kezdete előtt álljon az átkelő, adott. Dr. Bálint József, Kalocsa polgármestere is üdvözli a kormánydöntést, hozzátéve, hogy a leendő beruházás komoly távlatokat nyithat az érseki város számára és meghatározó irányba billentheti a mérleg nyelvén néhány, egyelőre még meg nem nevezett fejlesztés szempontjából is.

Dr. Bálint József kalocsai polgármester kérdésünkre megerősítette, hogy több eddig talomban tartott projektre is jó hatással lehet a kormánydöntés, amelyről nem szeretett volna idejekorán nyilatkozni. Kalocsa első embere kijelentette továbbá, hogy felkészültek a hídépítéssel járó előnyök kiaknázására.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó